'Filmleraar van het Jaar' verkiezing 2018

Film als vast onderdeel van het schoolcurriculum. Wat een mooi toekomstperspectief is dat!

Het komt steeds dichterbij, zeker nu afgelopen Prinsjesdag het goede nieuws kwam dat filmeducatie is opgenomen in de cultuurbegroting. Maar ook zonder deze toezegging gebeurt er al veel op gebied van filmeducatie. Er zijn leraren die op dit moment al bevlogen lesgeven over film op school. Deze pioniers zijn belangrijke ambassadeurs voor het onderwijs van de toekomst. Hoog tijd dus om ze in de spotlight te zetten! Terwijl schoolgaand Nederland aan het genieten was van de zomervakantie gingen Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en Netwerk Filmeducatie op zoek naar deze bevlogen filmleraren voor de eerste Filmleraar van het Jaar-verkiezing.

 

De kanshebbers voor de titel Filmleraar van het Jaar 2018 zijn:

  • Jeroen Stultiens van Montessoribasisschool Roermond

  • Jeannette ten Thij van Freinetschool de Bothoven

  • Jasper Vreken van Montessori Lyceum Amsterdam

 

De winnaar is gedurende komend schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmeducatie-activiteit in een filmtheater of festival naar keuze. 

De prijs wordt op vrijdag 28 september uitgereikt tijdens de NFF Filmeducatieborrel in de Stadsschouwburg te Utrecht door Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het Ministerie van OCW.

Voorafgaand aan de uitreiking organiseren Eye, NFF en Netwerk Filmeducatie het seminar Film: valt er wat te leren? over de plek van film in het onderwijscurriculum. Het seminar is voor iedereen toegankelijk. Kaarten zijn te koop via de website van het NFF.

 
GIF_HOOFD_05_500px.gif